Προσοχή να μην ξεφύγει ξανά η κατάσταση στην νυχτερινή Χίο …

 

 

 

 

Του Παντελή Κυδώνη
Οι γονείς ανηλίκων και κανένας άλλος υπαίτιοι για ότι συμβαίνει στη νυχτερινή ζωή της Χίου

 

Όλοι ξεσηκωνόμαστε γιατί υπάρχουν νυχτερινά κέντρα στο νησί μας και τρέχουν τα ανήλικα παιδιά  όταν ακούσουν για ξενόφερτους τραγουδιστές.

Αλήθεια όταν σε ένα μπαρ που ο νόμος λέει … Απαγόρευση εισόδου σε ανήλικους κάτω των 17 ετών… Εσύ Χιώτη τι κάνεις;;; Φταίει ο καταστηματάρχης μεν που παράνομα ποτίζει ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις με νοθευμένα ποτά «μπόμπες» το ανήλικο παιδί σου ή εσύ που το αφήνεις έρμαιο αυτών των περιστάσεων; Μπορεί στις εισόδους όλων των καφέ μπαρ να φιγουράρει η απαγορευτική πινακίδα, με την επισήμανση ότι «απαγορεύεται η είσοδος σε ανήλικους κάτω των 17 ετών και η κατανάλωση αλκοόλ», όμως κατά πόσο μπορεί κάποιος να το ελέγξει;

Κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου,  όπως είχαμε πράξει και παλαιότερα για τις συμμορίες τις Χίου και βγήκε λαβράκι μέσα από τις δικές μας υποδείξεις.  Η αστυνομική διεύθυνση Χίου να ξεκινήσει τους εντατικούς ελέγχους πριν είναι αργά, σε νυχτερινά καταστήματα που επιτρέπουν στον άμυαλο 13-14χρονο την είσοδο του σε αυτά.

Πότε αλήθεια ελέγχθηκε νυχτερινό κατάστημα στη Χίο και υποβλήθηκε βαρύ πρόστιμο ή διακόπηκε η λειτουργία του, για την μη απαγόρευση εισόδου και σερβίρισμα αλκοόλ σε ανήλικους κάτω των 17 ετών; Πότε εστάλη δείγμα ποτού για ανάλυση στο Χημείο του Κράτους;
Ποιος γνωρίζει πόσα παιδιά καταλήγουν στα έκτακτα περιστατικά το νοσοκομείου για πλύση στομάχου; Μπορεί οι περιπτώσεις αυτές να είναι ελάχιστες ακόμη και μεμονωμένη και σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί συχνό φαινόμενο, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί εκείνοι που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τέτοια περιστατικά.

Δυστυχώς, έχουν παρατηρηθεί περιστατικά όπου έφηβοι ήρθαν αντιμέτωποι στη διάρκεια των νυχτερινών, κυρίως, εξόδων τους µε σοβαρά προβλήματα όπως η σεξουαλική παρενόχληση, η βία, τα τροχαία ατυχήματα και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις που συνδέονται συνήθως µε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Εσύ γονέα που βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει και χαίρεσαι, προστάτεψε το για να είναι αυτό ασφαλές και εσύ να συνεχίσεις να νιώθεις το παιδί κοντά σου. Όταν δίνουμε την κάθε ελευθερία στο παιδί και νομίζουμε πως έτσι ωριμάζει, αυταπατόμαστε. Στην πραγματικότητα, το ωθούμε σε λάθος και βιαστικές επιλογές, το εκθέτουμε σε κίνδυνο και μετά απορούμε γιατί δεν μας ακούει. Ο κόσμος των ενηλίκων είναι γεμάτος παγίδες και δυσκολίες, οφείλουμε να συμβουλέψουμε τα παιδιά και να διασφαλίσουμε πως η παιδική τους ηλικία θα μείνει ακλόνητη, ωσότου μεγαλώσουν και την πάρουν στα χέρια τους, με τα κατάλληλα εφόδια που τους έχουμε παραδώσει.

Παντελής Κυδώνης

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.